هاب چیست – درباره هاب ها Hub و انواع آن
با سلام خدمت شما دوستان عزیز، امروز میخواهیم درباره هاب ها (Hub) و انواع آن صحبت کنیم. هاب ها نیز مانند سوییچ گرههای شبکه را در یک نقطه به هم متصل میکند. اما بهطور کلی Hub در مقایسه با سوییچ، دستگاه سادهتری است.
هاب (Hub) :
هاب از جمله وسایل سختافزاری است که از آن به منظور برپاسازی شبکههای کامپیوتری استفاده میشود. گرچه در اکثر شبکه هایی که امروزه ایجاد میگردد از سوییچ در مقابل هاب استفاده می کنند، ولی ما همچنان شاهد استفاده از این نوع تجهیزات سختافزاری در شبکههای متعددی میباشیم.
انواع هاب ها (Types of Hub) :
1-هاب کنترل پذیر (manageable):
یک نوع هاب هوشمند و انعطافپذیر میباشد. بدین معنی که هر یک از درگاههای ports آن توسط مدیر شبکه از طریق نرمافزار میتوانند فعال یا غیرفعال شوند.
2-هاب مستقل (stand-alone):
این نوع هاب برای یک گروه از رایانه هایی که بهطور مجزا از کل شبکه کار میکنند، به کار میرود.
3-هاب پیمانهای (modular):
این نوع هاب با یک کارت همراه است و توسط این کارت میتوان تعداد درگاههای آن را افزایش داد.
4-هاب پشتهای (stackable):
این نوع هاب شبیه هاب مستقل میباشد. با این تفاوت که تعدادی از آنها را میتوان مثل یک سوکت به یکدیگر متصل کرد تا تعداد پورتهای کل هاب آن افزایش یایند.
5-هاب پسیو (passive hub):
هاب های خنثی فقط کابلهای منتهی به گرههای یک شبکه محلی را به هم متصل و سیگنالهای دریافتی روی هر یک از پورتهای خود را تکثیر و به تمام دیگر پورتها ارسال میکنند. هاب منفعل در مواجهه با سیگنالهای دریافتی واکنش دیگری نشان نمیدهد، نه میتواند آنها را بازتولید و نه تقویت کند.
6-هاب فعال (active hub):
هابهای فعال ضمن برخورداری از قابلیتهای هاب منفعل، سیگنالهای دریافتی را بازتولید و تقویت نیز میکنند. مثلا اگر سیگنالهای واصله، آسیب دیده اما هنوز قابل خواندن باشند، هاب فعال میتواند سیگنالهای معیوب را پیش از تکثیر و ارسال به دیگر پورتها، بازتولید و تقویت کند تا درست به مقصد برسند.
هابهای فعال از این نظر به تکرارگر یا ریپیتر شبکه شباهت دارند. بسیاری از هابهای امروزی از جمله هابهای اترنت در واقع هاب فعال هستند، هرچند کمتر پیش میآید که صراحتا عبارت فعال را برای آنها بهکار ببرند.
7-هاب هوشمند (intelligent hub):
هاب هوشمند ضمن برخورداری از قابلیتهای هاب فعال، به برخی نرمافزارهای مدیریتی نیز مجهز است که کمک میکند شماری از عیبهای شبکه را شناسایی کنید و از برخی رویدادهای جاری شبکه آگاه شوید. مثلا اگر نرمافزار هاب هوشمند با پروتکل مدیریت آسان شبکه (SNMP) سازگار باشد میتواند با تجهیزات مختلف شبکه مرتبط شود و درباره ظرفیت شبکه، پهنای باند و… آمارهای لحظه ای ارائه داد.
مزیت هاب (Advantage Hub) :
- هاب نیز مانند سوییچ، وسیلهای برای ایجاد شبکه است.
- هاب، گرههای شبکه محلی را در نقطهای مشترک به هم متصل میکند.
- هابهای شبکه معمولا ارزان هستند و از سوییچ کمهزینهترند.
- کار کردن با هاب آسان است.
- هابهای شبکه کلا به پیکربندی و تنظیمات خاصی نیاز ندارند.
معایب هاب (Disadvantages Hub) :
- مهمترین عیب هاب شبکه این است که بهجای انتقال مستقیم بستههای داده از مبدا به مقصد، هر بسته را تکثیر میکند و آن را به همه دیگر پورتها میفرستد که یکی از نتایج آن، ایجاد ترافیک بیهوده و مصرف پهنای باند شبکه است.
- تکثیر سیگنال همچنین به بروز پدیده برخورد یا تصادف سیگنالها (signal collision) منجر میشود.
قوانین ارسال نظر در سایت