درباره پروتکل ARP و کارایی آن
با سلام خدمت شما دوستان عزیز، امروز میخواهیم درباره پروتکل ARP و نحوه کار آن صحبت کنیم. این پروتکل وظیفه تفکیک آی پی آدرس ها (IP Address) و مک آدرس ها (mac Address) و ارسال درخواست و پاسخ دادن به آن را دارد.
پروتکل ARP :
این پروتکل برای دسته بندی و جدا سازی آدرس ها به کار میرود که مخفف آن ( Address Resolution Protocol) است.
این ARP پروتکلی است که از طریق آن آدرس لایه دو که مربوط به مک آدرس را پیدا می کند. به اختصار پروتکل ARP پروتکل تبدیل کننده آدرس IP به آدرس مک ها است.
لایه دوم که به عنوان لایه پیوند داده نیز شناخته می شود،آدرسی که در این لایه وجود دارد،به آن مک آدرس گفته می شود.
در لایه دوم سیستم هایی مثل هاب و سوییچ کار میکنند. آدرس مک،یک آدرس Bit ۴۸ است که در قالب رقم هگزا نمایش داده می شود و سازنده آن در هر دستگاه الکترونیکی آن را قرار داده است.
مک آدرس چیزی شبیه به این آدرس است ۲e:59:3a:22:bc:5b و در هر قطعه سخت افزاری الکترونیکی مثل گوشی مبایل ، تبلت، رایانه آدرس آن متفاوت است.
یک پروتکل ارتباطی برای یافتن آدرس لایه پیوند، مانند آدرس مک، و ارتباطش با آدرس لایه شبکه است. این پروتکل یکی از قابلیتهای ضروری در مجموعه پروتکل اینترنت است.
برای مشاهده ARP Table در سیستم عامل ویندوز باید در cmd عبارت ARP -a را تایپ کنید.
عملکرد پروتکل ARP :
عملکرد این پروتکل اینگونه است که شما میخواهید
با رایانه شخصی اطلاعات یا داده ای را برای رایانه دیگری ارسال کنید، ولی شما فقط آپی آدرس رایانه مورد نظر را دارید و مک آدرس آن رایانه را ندارید،
پس برای ارسال داده یا اطلاعات باید چه کرد؟
باید از طریق پروتکل ARP اقدام کرد تا بتوانیم ارتباط بین این دو رایانه را به صورت درست انجام دهیم.
در شبکه لیست همان ARP Table که متشکل شده از تعدادی MAC Address سیستم های شبکه، است کامل می شود.
نحوه کار پروتکل ARP :
وقتی که شما با رایانه خود پروتکل ARP را ایجاد کردید،رایانه شما به تمامی رایانه ها شبکه درخواست میکند که رایانه هایی با آی پی آدرس 192، 168، 144، 142 به رایانه شما پاسخی بدهند.
پس کسی که رسانه شما را درست کرده باشد، یک Broadcast با آی پی آدرس 192، 168، 144، 142 و با آدرس شبکه 255، 255، 255، 0 است .
در لایه پیوند داده نیز آدرس MAC مبدا برابر با ۰bbb.2222.1111 و آدرس MAC مقصد برابر FFF…FF قرار گرفته شده و در نهایت اطلاعات ارسال می شود،
اطلاعات یا داده به دست تمامی رایانه های داخل شبکه می رسد اما فقط رایانه شما میتواند پاسخی را به رایانه دیگر برگرداند.
چون MAC آدرس مقصد متعلق به رایانه شما است.
اطلاعاتی که شما برای رایانه ای دیگر ارسال می کنید را ARP Request می گویند و پاسخی که رایانه شما برای رایانه ی دیگر می فرستد را APR Replay میگویند.
در Dynamic ARP inspection پورت های مورد اعتماد و غیر قابل اعتماد مشخص می شود،
و IP Address و MAC Address پاسخ های دریافتی ARP را با استفاده از دیتابیس DHCP Snooping بررسی می کند و فقط به پورت های مورد اعتماد روتر اجازه متصل شدن می دهد و احراز هویت انجام می شود.
قوانین ارسال نظر در سایت