درباره پروتکل ICMP ( قسمت دوم)
با سلام خدمت شما دوستان عزیز و همراهان همیشگی شبکه کالا ، امروز میخواهیم درباره قسمت دوم پروتکل ICMP صحبت کنیم.
دسته بندی قالب پیام ICMP :
قالب type :
در این TYPE عددی قرار می گیرد که نشانگر نوع پیام می باشد و ساختار فیلدهای data و parameters بسته به عددی که در این نوع قرار می گیرد ، تفاوت خواهد داشت.
code :
گاهی خود پیغام به چند زیرکد های دیگر تقسیم می شود که کد زیر کد در این نوع قرار گرفته است.
checksum :
محتوای این فیلد برای سنجش اعتبار و سلامت بسته icmp port مورد استفاده قرار می گیرد. تمام بسته icmp به صورت دو بایت دوبایت جمع شده و نهایتا از مکمل 1 حاصل جمع، عددی 16 بیتی به دست می آید که درون این فیلد قرار می گیرد.
پیام های پروتکل ICMP :
پیام های echo reply و echo request: پیام echo request وقتی صادر می شود که یک مسیریاب بخواهد بداند که آیا یک ماشین خاص در شبکه قابل دسترس و موجود است یا نه.
در پاسخ به دریافت echo request، مقصد با ارسال پیام echo reply به آن پاسخ می دهد. با این پرسش و پاسخ، یک ماشین می تواند از قابل دسترس بودن یک مسیریاب یا ماشین میزبان در شبکه مطلع شود.
پیام destination unreachable :
این پیام زمانی صادر می شود که زیر شبکه یا یک مسیریاب نتواند آدرس مقصد را تشخیص بدهد و یا به هر دلیلی بسته توسط سیستم کاربر تحویل گرفته نشود.
به عنوان مثال به علت بزرگ تر بودن اندازه ی بسته ها از حداکثر اندازه قابل انتقال (MTU) در مسیریاب و عدم اجازه ی به مسیریاب برای شکستن آن ها (fragmentation).
پیام source quench :
این بسته زمانی برای یک دستگاه ارسال می شود که از آن خواسته شود حجم ارسال بسته هایش را کاهش بدهد. چرا که در غیر اینصورت ازدحام پیش خواهد آمد.
در مجموع هرگاه از یک دستگاه ، کاربر تقاضای کاهش نرخ تولید و ارسال بسته های IP را داشته باشد این پیام را صادر می کند. اگر دستگاه پس از طی مدت مشخص شده این پیام را دریافت نکند، می تواند سرعت تولید بسته ها را به حالت اول برگرداند.
پیام time exceeded :
این پیام زمانی صادر می شود که زمان قانونی یک بسته تمام شده باشد یعنی TTL به صفر رسیده باشد و یک مسیریاب مجبور به حذف آن شود.
در چنین حالتی این پیام به آدرس فرستنده ی بسته ی IP برای آگاهی از آن ارسال خواهد شد.
پیام parameter problem :
این پیام زمانی صادر خواهد شد که مقدار نامعتبر در یکی از دسته بندی ها در پک IP قرار گرفته باشد و مسیریاب قادر به تشخیص و معنی منظور بسته آن بسته ی IP نباشد.
به عنوان مثال در دسته version از بسته ی IP عدد 5 قرار گرفته باشد و یا checksum با دسته بندی پ تناقض داشته باشد.
Traceroute :
این دستور جهت بررسی وضعیت کلیه ی روتر های میانی تا مقصد و همچنین خود مقصد استفاده می شود.
در این دستور تعدادی UDP segmet با تی تی ال ( time to live یا TTL ) های به ترتیب و صعودی و با شماره port های رندوم و نا مشخص از مبدا به سمت مقصد ارسال می شوند.
شبکه کالا
قوانین ارسال نظر در سایت