درباره سوئیچ های شبکه (Switch network) و کاربرد آن
با سلام خدمت شما دوستان عزیز و همراهان همیشگی شبکه کالا ، امروز میخواهیم درباره سوئیچ شبکه (Switch network) صحبت کنیم. سوئیچ یکی از سخت افزارهای شبکه است که شباهتی با (Hub) دارد، اما بسیار هوشمندتر از آن است.
درباره سوئیچ شبکه (Switch network) :
درواقع سوئیچ شبکه دستگاهی است که نقطه های بین رایانه و شبکه را به یک دیگر وصل می کند. عمدتا به سوئیچ شبکه دستگاه چند قسمتی می گویند، که پردازش و انتقال داده را در لایه ی دوم مدل IOS انجام میدهد. سوئیچهایی که عمدتا در لایه ی سوم یا بالاتر پردازش را انجام میدهند، عمدتا سوئیچ چند لایه یا سوئیچ 3 لایه گفته خواهد شد.
سوئیچ یکی از عنصر های اصلی در شبکه های رایانه ای است. با استفاده از سوئیچ چندین کاربرقادربه ارسال اطلاعات از طریق شبکه در یک لحظه خواهند بود. سرعت ارسال اطلاعات هر یک از کاربران بر سرعت دستیابی سایر کاربران شبکه تاثیر نخواهد داشت. سوئیچ همانند روتر که امکان ارتباط بین چندین شبکه را فراهم می نماید، امکان ارتباط بین رایانه ها ی یک شبکه را مستقیما با یکدیگر فراهم می نماید.
شبکه ها و سوئیچ ها دارای انواع متفاوتی می باشند. سوئیچ هایی که برای هر یک از اتصالات موجود در یک شبکه داخلی استفاده می گردند ، سوئیچ های LAN نامیده می شوند. سوئیچ های LAN مجموعه ای از ارتباط های شبکه را بین دو دستگاه که می خواهند ارتباط با یکدیگر داشته باشند،ایجاد می کند. شبکههای متوسط به بزرگ عمدتا یک یا چند سوئیچ مدیریت شده را شامل میشوند.
سویئچ ها بهطور معمول در لایه دوم مدل IOS کار میکند ولی سویئچهایی با قابلیت کارکرد در لایههای مختلف حتی لایه هفتم هم وجود دارد. پرکاربردترین سویئچ در بین لایههای مختلف بجز لایه دوم میتوان به سویئچ لایه سه اشاره کرد که در بسیاری موارد جایگزین مناسبی برای روتر میباشند. از سویئچ میتوان در یک شبکه خانگی کوچک تا در شبکههای بزرگ با (Backbone)ها استفاده کرد.
همراهان شبکه کالا حال در این قسمت به بررسی کاربرد های سوئیچ شبکه و نکات دیگر می پردازیم.
کاربرد سوئیچ های شبکه (Switch network) :
- امکان برقراری ارتباط بین دهها و گاهی صدها دستگاه را بهطور مستقیم و هوشمند فراهم میکند.
- امکان برقرای ارتباط با سرعت بسیار بالا را فراهم میکند.
- امکان نظارت و مدیریت بر عملکرد کاربران را فراهم میکند.
- امکان کنترل پهنای باند مصرفی کاربران را فراهم میکند.
- امکان تفکیک شبکه به بخشهای کوچکتر و مشخص کردن نحوه دسترسی افراد به قسمتهای مختلف را فراهم میکند.
نکته :
انواع سویئچ های هاب لایه دو :
- Store and forward
- Cut through
- Fragment free
- Adaptive switching
نکته :اولین سوئیچ شبکه توسط (Kalpana) در سال ۱۹۹۰ معرفی شد.
معرفی حافظههای دستگاههای سوئیچ سیسکو (Switch network):
- RAM : در دستگاههای رایانه ای، حافظه گسترده است، Running Config که در حافظه RAM گنجانده میشود چیزی است که می تواند گسترده باشد.
- NV RAM : حافظه غیر گسترده و ماندگار است، خودش در غالب فایل Config.text داخل Flash ذخیره میشود، فقط چون در قالب یک حافظه جداگانه در حافظه RAM بالا میآید، به آن Nv RAM گفته میشود. یعنی خودش یک Process حافظهای میگیرد.
- ROM : در دستگاهها Cisco ، بوت شدن دستگاه را برعهده دارد و مشخصات دستگاه و عبارت های Boot دستگاه را نشان میدهد ، در واقع نشان میدهد که IOS دستگاه چیست و از کجا باید شروع به Load شدن کند.
- Flash : مثل فلشهای معمول است که داخل دستگاه قرار داده شده است. در Router های Cisco میتوانیم این فلش را بیرون بیاوریم که با این کار، سیستم بدون سیستم عامل (IOS) میشود.
امیدواریم این مقاله مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.
شبکه کالا
قوانین ارسال نظر در سایت