درباره پروتکل BGP و کارایی آن
با سلام خدمت شما دوستان عزیز و همراهان همیشگی شبکه کالا ، امروز میخواهیم درباره پروتکل BGP صحبت کنیم. و نیز به بررسی IBGP و EBGP می پردازیم. BGP مخفف این کلمه ( Border Gateway Protocol) است .
درباره پروتکل BGP :
این پروتکل که به اختصار BGP به آن گفته میشود یک پروتکل مسیریاب سیستمی مستقل است یا (Autonomous System) که در بین پروتکلهای مسیریاب دیگر است.
سیستم اتوماتیک یا (Autonomous) شبکه یا سیستم یا گروهی از شبکهها است که زیر نظر یک مدیریت مشترک، دارای Policy های Routing مشترک است.
این پروتکل BGP برای تبادل اطلاعات مسیریابی در اینترنت استفاده میشود و پروتکلی است که بین سرویس دهنده های سرویس اینترنت ISP ها مورد استفاده قرار داده می شود.
شبکههایی، مانند دانشنکده ها و شرکتهای بزرگ و سازمانها و سیستم ها برای تبادل اطلاعات مسیریابی درون شبکههای خود، معمولا از یک پروتکل مسیریابی داخلی (IGP)، مانند RIP یا OSPF استفاده میکنند.
مشتریان به ISPها متصل میشوند و ISPها برای تبادل مسیرهای مشتری، از BGP استفاده میکنند.
وقتی که BGP بین سیستمهای مورد استفاده قرار میگیرد، BGP خارجی یا به اختصار EBGP خوانده میشود.
اگر سرویس دهنده یک سرویس برای تبادل مسیرها درون یک Area از BGP استفاده میکند. این پروتکل BGP داخلی یا به اختصار IBGP خوانده میشود.
انواع پروتکل BGP :
پروتکل BGP شامل دو نوع داخلی یا و خارجی که به آن IBGP یا EBGP میگویند.
نوع خارجی آن بین دو سیستم مختلف اجرا میشود و نوع داخلی آن بر یک سیستم مستقل اجرا می شود.
معمولا ارتباطات بین روترها در حالت iBGP به صورت FullMesh برقرار میشود، چرا که قواعد جلوگیری از ایجاد حلقه به یک روتر اجازه نمیدهد تا مسیرهای دریافت شده از طریق یک iBGP را درون آن iBGP انتشار دهد.
بعلاوه در Attributeهای BGP، مسیریابی بین دامین Classless یا به اختصار CIDR توسط BGP مورد استفاده قرار میگیرد تا اندازهی لیست مسیریاب وب را کاهش دهد.
وقتی که برای اولین بار اتصال TCP بین همسایهها تعیین شود، همسایههای BGP اطلاعات کامل مسیریابی را با هم تبادل مینمایند.
زمانی که تغییرات در لیست Routing شناسایی شوند، روترهای BGP تنها مسیرهایی را به همسایههایشان میفرستند که تغییر کردهاند.
Router های BGP بروزرسانیهای Routing دورهای را ارسال نمیکنند و بروزرسانیهای BGP Routing تنها مسیر بهینه به یک شبکهی مقصد را تبلیغ میکنند.
ویژگی های پروتکل BGP :
از ویژگی های اصلی BGP میتوان به مقایسه کننده آن یا (Scalability) می توان اشاره کرد.
این پروتکل در مقایسه با پروتکلهای دیگری همچون OSPF و EIGRP که برای تعداد روترها در یک Area محدودیت داشته باشد، به علت عدم نیاز به ارتباط مستقیم دو روتر در شبکه ها، دارای این محدودیت نیست.
راه هایی که از طریق BGP پیدا می شوند دارای ویژگیهای مرتبط به یکدیگر هستند که برای تعیین بهترین مسیر به یک مقصد، زمانی که چندین راه رو به یک مقصد خاص وجود داشته باشد، مورد استفاده قرار میگیرند.
این ویژگیها Attributeهای BGP نامیده میشوند و چگونگی تاثیرAttributeهای BGP در انتخاب مسیر برای طراحی شبکههای قدرتمند مورد نیاز است.
این Attributeها را که BGP برای فرایند انتخاب Route از آنها استفاده میکند.
با تشکر از همراهان همیشگی شبکه کالا امیدوارم از این مقاله براتون مفید بوده باشد.
قوانین ارسال نظر در سایت