درباره IP Address و کاربرد آن(قسمت اول)
با سلام خدمت شما دوستان عزیز، امروز میخواهیم درباره IP Address ها و کاربرد آن صحبت کنیم. IP Address به نشانی عددی است که به هریک از دستگاهها و رایانههای متصل به شبکه رایانهای که بر مبنای نمایه TCP/IP کار میکند می گویند.
آی پی آدرس(IP Address):
آی پی که آن را IP address هم می گویند مخفف عبارت (Internet Protocol address) یا پروتکل آدرس اینترنت است که به صورت یک سری اعداد باقاعده به هر وسیله ای مانند :
سرورها، رایانه ها، که به شبکه (Network) متصل شود اختصاص داده می شود، IP در واقع یک شماره شناسایی یکتا برای برقراری یک ارتباط تحت شبکه است. پیامهایی که دیگر رایانهها برای این رایانه میفرستند با این نشانهٔ عددی همراه است و راهیابهای شبکه آن را مانند «نشانی گیرنده» در نامههای پستی تعبیر میکنند، تا در نهایت پیام به رابط شبکه رایانه مورد نظر برسد.
کلاس بندی آی پی آدرس:
کلاس A :
در این کلاس آدرس های آی پی در رنج 1 تا 126 تقسیم بندی می شوند . منظور از آن این است که اگر آی پی انتخاب شده توسط شما از بین یکی از اعداد 1-126 انتخاب شده باشد آدرس دهی شما از نوع کلاس A می باشد . این کلاس دارای Subnet Mask 255.0.0.0 می باشد . به این معنی که Network ID شما 1-126 می باشد
کلاس B :
در این کلاس آدرس های آی پی در رنج 128 تا 191 تقسیم بندی می شود و این کلاس دارای Subnet Mask 255.255.0.0 می باشد . به این معنی که دو اکتت اول از چپ Network ID هستند
کلاس C :
در این کلاس آدرس های آی پی در رنج 192 تا 223 هستند و با Subnet Mask 255.255.255.0 سه اکتت اول از چپ Network ID و اکتت آخر بیانگر Host ID خواهد بود .
کلاس های D و E را کمتر خواهید دید و کمتر به کار می روند.
انواع آی پی ( types of IP Address) :
نسخه های IP در حال استفاده که به دو دسته تقسیم میشوند: آیپی نسخه ۴ و آیپی نسخه ۶
که هر یک نشانی آیپی را به روش متفاوتی ارائه مینمایند.
آی پی نسخه 4 (IPV4) :
نشانی آیپی نسخه چهارم یک عدد ۳۲ بیتی است که برای سادگی آن را به شکل چهار بخش عددی در مبنای ده مینویسند که با نقطه از هم جدا میشوند (مانند ۱۹۹٫۲۱۱٫۴۵٫۵). این روش نشانیدهی را دهدهی نقطهدار مینامند هر یک از چهار بخش را یک هشتایی (Octet) میگویند زیرا طول آن ۸ بیت (یا ۱ بایت) است و میتواند عددی از ۰ تا ۲۵۵ باشد. پس ۲ به توان ۳۲ آدرس مختلف داریم.
معمولا هر نشانی آیپی ۳۲ بیتی به دو بخش تقسیم میشود:
یک پیشوند(Prefix)، یک پسوند(Suffix) .
این دو سطح به منظور ایجاد یک روش مسیریابی کارآمد طراحی شدهاست.هر نشانی کامل، شامل یک پیشوند و یک پسوند است و طوری تخصیص داده میشوند که یکتا باشند، بنابراین ویژگی اول تضمین میگردد. اگر دو رایانه به دو شبکه مختلف وصل شده باشند، نشانیهایشان پیشوندهای متفاوت خواهند داشت. اما اگر دو رایانه به یک شبکه وصل باشند، نشانیهایشان دارای پسوندهای متفاوت خواهد بود.
آی پی نسخه 6 (IPV6) :
اندازه آدرس از ۳۲ بیت به ۱۲۸ بیت افزایش یافت و امکان آدرس دهی تا ۲به توان ۱۲۸ آدرس افزایش یافت. این کار تنها تعداد آدرسهای اینترنتی را گسترش نداد، بلکه باعث خواهد شد جدول مسیریابهای اینترنتی (روترها) کوچکتر شود. کلیه سیستمعاملهای جدید سرور و خانگی از جمله ویندوز ویستا بهطور کامل پشیبانی میشود ولی متأسفانه هنوز توسط بسیاری از مسیریابهای شبکههای خانگی و تجهیزات شبکه عادی پشتیبانی نشدهاست.
دسته ای که نمی توان استفاده کرد (Cannot be used) :
دسته ای که امکان استفاده از آنها وجود ندارد، برخی از کلاسهای آیپی هستند که در قسمت قبل به آنها اشاره کردیم، آدرسهای زیر نامعتبر بوده و اجازهی استفاده از آنها در شبکه وجود ندارد:
کلاس A از آدرس : (۱۰.۰.۰.۰ تا ۱۰.۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵)
کلاس B از آدرس : ( ۱۷۲.۱۶.۰.۰ تا ۱۷۲.۳۵.۰.۰)
کلاس C از آدرس : ( ۱۹۲.۱۶۸.۰.۰ تا ۱۹۲.۱۶۸.۲۵۵.۲۵۵)
معتبر بودن و نامعتبر بودن ( Valid , Invalid) :
اصطلاح دیگری که در دسته بندی آیپیها به آن برمیخوریم Valid و Invalid بودن آنهاست، در واقع به آیپیهایی Valid یا معتبر میگوییم که بتوان از آنها برای برقراری ارتباط دستگاههای موجود دراینترنت استفاده کرد، در طرف مقابل این تعریف، به آیپیهایی که نمیتوان از آنها در اینترنت استفاده کرد و معمولا در شبکههای محلی و کوچک مورد استفاده قرار میگیرند Invalid یا نامعتبر میگوییم.
قوانین ارسال نظر در سایت