درباره پروتکلOSPF(قسمت چهارم)
با سلام خدمت شما دوستان عزیز و همراهان همیشگی شبکه کالا ، امروز میخواهیم درباره قسمت چهارم پروتکل OSPF صحبت کنیم. در این مقاله میخواهیم درباره طراحی پروتکل OSPF که نقش مهمی در ساختار این پروتکل مسیریاب دارد، و ویژگی آن , بحث روتر ABR صحبت میکنبم.
درباره طراحی OSPF در شبکه :
در این طراحی نکته که بسیار مهم است تعداد روترها در یک محیط یا تعداد روترهای دیوار به دیوار که در هر قسمت قابل توزیع نیست. که بهترین روش برای طراحی ساختار یک شبکه است.
باید به خاطر داشت که اکثر روتر ها در کار زیاد و فشار بیش از حد از کار میافتد.و تعداد روترها بستگی به عواملی دارد که در ادامه به آنها را معرفی میکنیم.
درباره انواع عواملی که باید برای تعداد روتر ها رعایت کرد عبارتند از :
- انواع AREA ها
- مقدار توان CPU ها
- نوع MEDIA
- در پروتکل broadcast می شود یا نه
- مش بندی شبکه
- تعداد پروتکل LSA
- میزان مسیریابی
- تعداد روترهای دیوار به دیوار یا همسایه ها
- تعداد روتر متصل به شبکه LAN
در ادامه برای توضیح بیشتر :
هر شبکه lan یک روتر DR و BDR دارد که همسایگی را برای تمامی روترهای دیگر ایجاد می کنند. هر چه تعداد همسایگان کمتری بر روی LAN وجود داشته باشد، تعداد همسایگی های کمتری توسط رورترهای DR یا DBR باید ایجاد شود.
این مسئله وابسته است به قدرتی که روتر شما دارد. شما همیشه توانایی تغییر OSPF priority را دارید تا به واسطه آن روتر DR را انتخاب نمایید. همچنین از داشتن بیش از یک روتر DR در یک ناحیه پرهیز کنید.
اگر انتخاب روتر DR بر مبنای بیشترین مقدار RID باشد، درنتیجه به صورت تصادفی یک روتر باید به عنوان DR در سراسر نواحی ای که به آن متصل است، انتخاب شود. این روتر باید نسبت به دیگر روترهای بیکار، کار مضاعفی را انجام دهد.
تعداد روترها به جای هر روتر ABR :
روتر های ABR نسخه ای از پایگاه داده ی مربوط به تمامی محیط هایی که به آنها سرویس می دهد را ذخیره می کند. برای مثال، اگر روتری به 7 محیط متصل باشد.
باید لیستی از 7 پایگاه داده ی مختلف را در خود نگهداری کند. تعداد ناحیه ها به ازای هر روتر ABR ، مقداری است که به لیست ها وابستگی دارد.
که شامل نوع ناحیه (normal ، stub ، NSSA) ، قدرت CPU روتر ABR ،تعداد مسیرها به ازای هر ناحیه و تعداد مسیرهای خارجی به ازای هر ناحیه می شود.به همین علت تعداد نواحی دقیقی به ازای هر روتر ABR توصیه نمی شود.
ویژگی های پروتکل OSPF :
ویژگی های OSPF عبارتند از :
- سرعت
- convergence
- VLSM
- احراز هویت
- بخش سازی
- داشتن سلسله مراتب
- مدیریت شبکه های پیچیده و بزرگ به کار می رود
در آخر می رسیم به نتیجه گیری :
در پروتکل OSPF که معروف به پروتکلی متن باز با عملکرد بالا را در اختیار شما هست که به چند vendor های گوناگون اجازه برقراری ارتباط از طریق پروتکل TCP/IP را می دهد.
پروتکل OSPF پروتکل مسیریاب قوی است که در صورتی که به درستی اجرا می شود، و با قدرت در شبکه های بزرگ نمایش داده می شود.
شبکه کالا
قوانین ارسال نظر در سایت